IDANDITEGA TÄIDETUD NORIRULLID
Vajad:
1 suur porgand
või rusikasuurune tükk punast kapsast
0,5 paprikat
1/4 kurki
1,5 tassimõõtu meelepäraseid idandeid (kuhjaga peotäis)
2 noriehte

Lisandiks:
äädikavaba mädarõigast 
kookoskaste “coconut aminos” 

Tee nii:
Riivi porgandid. Või kui valmistad punase kapsaga variandi, siis lase kapsas köögikombainis riisi suurusteks tükikesteks. Tükelda kurk pikkupidi pulkadeks ja lõika ka paprika pulkadeks.

Aseta norilehed nii, et läikiv pool jääb allapoole ja pane kummalegi lehele ca 1-2 cm kaugusele alumisest äärest porgandist/kapsast ca 2 cm kõrgune ja 2 cm laiune vall, suru massi veidi kokku. Järgmiseks lao valli kõrvale kurgi ja paprika pulgad ja peale jaota võrdselt ära idandid.

Enne kui kokku rullid, tee sõrmed veidi veega märjaks ja tõmba üle norilehe kõige ülemise ääre. Vesi muudab norilehe kleepuvaks ja kleebib rulli lõpuks kokku. Rullides suru kergelt sisu tihkemaks. Lase mõni minut norilehel niiskemaks muutuda ja lõika rull ca 6 tükiks.
Igale tükikesele aseta veidi mädarõigast ja enne ampsamist kasta tükk korraks kookoskastmesse. 

Hea teada!
Porgandi ja punase kapsa võib asendada ka peenestatud lillkapsaga või lihtsalt jääsalati lehtedega. 




Mädarõigas asendab kenasti traditsioonilist wasabit ja coconut aminos vahetab välja sojakastme. Nii saad lihtsa vaevaga tõeliselt tervislikku isetehtud sushit nautida.

Coconut amino kastme leiad Elusväli e-poest.